Skip to main content

Policy Gymnasieakademin - SoMe

På våra Sociala medier (Facebook/Instagram/Linkedin/Youtube) publicerar vi innehåll som har koppling till Gymnasieakademin eller information från gymnasiet. Vi som bevakar sidan är anställda inom koncernen. Vill du ställa en fråga eller komma i kontakt med oss rekommenderar vi e-post, direktmeddelande via plattform, eller via telefon.

För att hålla ett bra och seriöst diskussionsklimat på våra sociala medier har vi regler som du måste följa. Tänk på att hålla dig till det aktuella ämnet för inlägget du kommenterar på och att alla inlägg granskas och kan komma att redigeras av personal från NBI/Handelsakademin.

När du använder sociala medier för att komma i kontakt med NBI/Handelsakademin så överförs informationen och eventuella kontaktuppgifter till tredje part (företaget/organisationen som driver det sociala mediet). På grund av detta diskuterar vi aldrig enskilda ärenden på sociala medier. Om du ställer en fråga om ett enskilt ärende flyttar vi frågan från kanalen och fortsätter dialogen via telefon och/eller e-post. Vi rekommenderar dig att inte skicka känslig information till oss via sociala medier.

Var försiktig när du delar information, bilder, filmer, personuppgifter eller annat material som kan vara känsligt enligt integritetsskyddet. Det kan komma att tas bort. Du kan läsa mer om hur vi hanterar personuppgifter här: https://gymnasieakademin.se/gdpr/

För komplexa frågor som kräver en nyanserad dialog kan vi göra bedömningen att sociala medier inte är en lämplig kanal och då förbehåller vi oss rätten att hänvisa till andra kontaktvägar.

Inlägg som strider mot lagar eller på annat sätt är olämpliga tas bort. När vi anser det nödvändigt talar vi om i en kommentar att vi tagit bort ett inlägg. Om ett konto vid upprepade tillfällen bryter mot reglerna kan kontot komma att blockeras från det aktuella sociala mediet, exempelvis NBI/Handelsakademins Facebooksida och/eller Instagramsida. Vi hänvisar då till andra kontaktvägar, som via e-post eller telefon.

Detta gäller bland annat inlägg som innehåller: 
  • förtal, personliga angrepp, förolämpningar eller kränkningar
  • hets mot folkgrupp, sexistiska eller andra trakasserier
  • våldsskildringar eller pornografi
  • uppmaningar till brott
  • olovlig användning av upphovsrättsligt skyddat material
  • material som strider mot personuppgiftslagen
  • svordomar eller obscena ord
  • kommersiella budskap eller reklam
  • politiska budskap