Skip to main content

Turism

Vill du resa under din utbildning? Är du serviceinriktad, nyfiken, kreativt lagd och gillar att uppleva nya kulturer? Då kan Hotell- och Turismprogrammet hos oss passa dig perfekt.

Om turismprogrammet

Vi erbjuder en kreativ och utvecklande utbildning som kan ge jobb som bland annat guide, reseledare, receptionist, eventkoordinator och flygvärd.

Under din utbildning gör du studiebesök på olika företag inom hotell- och turismbranschen, samt lär dig organisera olika event och mässor. Du får även lära dig OPERA som är ett av de vanligast förekommande hotellbokningssystemen i världen.

I årskurs två gör du praktik en dag i veckan för att varva teoretiska studier med praktiska övningar. I årskurs tre finns möjlighet att under sju veckor göra praktik utomlands. Där har du möjlighet att knyta värdefulla kontakter, jobba på riktigt och lära dig mer om det du är intresserad av.

I årskurs tre startar och driver du även ett eget företag i samarbete med Ung Företagsamhet (UF). Efter utbildningen hos oss finns det stora möjligheter att få jobb direkt och många elever väljer att arbeta kvar på sin praktikplats. Programmet ger många spännande valmöjligheter att se fram emot, både nationellt och internationellt.

Inriktningar turism

Turism

Hotell- och turism

Våra övriga program

“På gymnasieakademin är eleven i fokus. Jag får en bra utbildning inom naturvetenskap samtidigt som jag befinner mig i en skolmiljö att trivas i”

Dilva MahmoudInterior Decorator
Digitalt öppet hus

Ta en virituell rundtur och möt några av våra elever och lärare

Ta mig dit!
Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter, så kontaktar vi dig

Intresseanmälan