Skip to main content

Natur

Har du drömmar om att efter högskole- eller universitetsstudierna bli läkare, veterinär, eller kanske kriminaltekniker? Har du redan idag ett stort intresse för matematik, fysik, kemi och biologi? Vill du ta nästa steg för att skaffa dig en bred utbildning som förbereder dig för framtiden? Då skall du välja vårt Naturvetenskapsprogram.

Om naturvetenskapsprogrammet

På Gymnasieakademins Naturvetenskapliga program tränar du dig i kritiskt tänkande, logiska resonemang och problemlösning. Du får omsätta naturvetenskapliga teorier i praktiken med olika laborationer, så som parfymtillverkning, organdissektion och mediciners effekt på levande organismer. Efter utbildningen är du väl förberedd för att gå universitetsutbildningar med naturvetenskapliga eller matematiska inriktningar på Chalmers, KTH eller andra universitet och högskolor.

Hösten 2019 inledde Gymnasieakademin ett samarbete med Chalmers och Göteborgs universitet. Syftet är att inspirera och förbereda elever på naturprogrammet för deras möjligheter efter gymnasiet. Detta ger också en fördjupad insikt i och förståelse för hur universitetslivet fungerar.

Samarbetet innefattar följande:

  • Studiebesök på Chalmers för att eleverna skall få ta del av hur det naturvetenskapliga arbetet bedrivs ute i omvärlden. De får gå på seminarier med forskare och doktorander som föreläser om aktuella forskningsområden så som miljökemi, nanoteknik, biokemi och GMO. Eleverna får även testa att utföra en laboration i Chalmers lokaler.
  • Föreläsning på Gymnasieakademin av forskare och doktorander från Chalmers och Göteborgs universitet.

För dig som läser natur så är detta en perfekt möjlighet att uppleva och få en försmak av det naturvetenskapliga universitetslivet, samtidigt som du får inspiration för i vilken riktning du vill styra din framtid. Ta ett kliv in i livet som naturvetare med oss och universiteten!

Inriktningar natur

Natur

Naturvetenskap

Natur

Samhälle

Våra övriga program

“På gymnasieakademin är eleven i fokus. Jag får en bra utbildning inom naturvetenskap samtidigt som jag befinner mig i en skolmiljö att trivas i”

Dilva Mahmoud
Besök oss online

Ta en virituell rundtur och möt några av våra elever och lärare

Ta mig dit!
Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter, så kontaktar vi dig

Intresseanmälan