Skip to main content

Ekonomi

Du kanske drömmer om att bli advokat, VD, mäklare, arbeta med marknadsföring, eller ha ett eget företag? Du kanske redan idag har ett stort intresse för ekonomi, juridik eller företagande och vill ta nästa steg för att skaffa dig en bred utbildning som förbereder dig för framtiden? Då skall du välja ekonomiprogrammet hos Gymnasieakademin.

Om ekonomiprogrammet

Under dina gymnasieår hos oss får du möjligheten att starta och driva ett eget företag och på så vis få inblick i hur det är att vara egenföretagare. Detta sker genom vårt samarbete med Ung Företagsamhet (UF).

I chefs- och ledaruppdrag ingår ofta även personalansvar och detta förbereds du för genom fördjupade studier i hur vi människor fungerar, då programmet innehåller kurser med inriktning på beteendevetenskap (filosofi och psykologi). Samtidigt fördjupar du dig inom ämnet juridik genom att läsa privatjuridik och affärsjuridik, där du kommer att få goda kunskaper i de lagar och regler som gäller i samhället. Du får även insikt i hur internationell rätt på verkar samhället nationellt.

Genom Ekonomiprogrammet får du en bred utbildning som ger dig stora möjligheter inom flertalet områden och branscher. Efter vidare studier kan du arbeta inom till exempel bank- och domstolsväsendet och reklamvärlden.

Inriktningar ekonomi

Ekonomi

Ekonomi/Management

Ekonomi

Juridik/Kriminologi

Våra övriga program

“Gymnasieakademin ger dig möjlighet till den extra hjälp, vägledning och trygghet du behöver under din gymnasietid”

Emma OlssonInterior Decorator
Besök oss online

Ta en virituell rundtur och möt några av våra elever och lärare

Ta mig dit!
Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter, så kontaktar vi dig

Intresseanmälan