Skip to main content

Ekonomi – Ekonomi / Management

Du kanske drömmer om att bli advokat, VD, mäklare, arbeta med marknadsföring eller att ha ett eget företag? Har du redan i dag ett intresse för ekonomi, juridik eller företagande och vill ta nästa steg för att skaffa dig en bred utbildning som förbereder dig för framtiden? Då ska du välja ekonomiprogrammet hos Gymnasieakademin.

  • Antagningspoäng 2022: 250 p
  • Medelvärde 2022: 269 p

Vill du få kunskap om hur man startar och driver ett eget företag och fördjupa dig i vad som krävs för att bli en framgångsrik entreprenör? Då är Gymnasieakademins Ekonomiprogram med inriktning ekonomi helt rätt för dig!

På vår skolprofil Management fokuserar du på att förstå hur företagsprocessen går till, från idé till företagets utveckling. Du får också kunskaper om företagsekonomi och om vad som krävs för att bli en framgångsrik ledare.

Programmet ger dig en bred språngbräda till vidare studier för att bli t.ex. ekonom, revisor, inköpare och ger dig kunskaper om hur man blir en entreprenör.

Väljer du vår inriktning ekonomi riktar vi in oss på området Management. Här är det centrala företagande och ekonomi, där du får lära dig mer om hur man driver ett företag teoretiskt och praktiskt genom att bland annat få kunskaper om redovisning, marknadsföring samt ledarskap och organisation.

Under ditt första år på skolan får du en introduktion till privatekonomiska begrepp och teorier. Vi tittar också på olika ekonomiska system och vi fördjupar oss även i hur samhällen styrs utifrån olika ekonomiska teorier.

Under ditt andra år fördjupar vi oss i nationalekonomiska teorier och affärsjuridiska frågor samt avtal. Det tredje året avslutas dina studier med att du får starta, driva och avveckla ett eget företag genom Ung företagsamhet. Det innebär att du får använda dina teoretiska kunskaper i praktiken.

Dina studier kommer att göra dig väl förberedd för universitetsstudier inom företags- och nationalekonomi och du kommer få lära dig om företagande.

KurserPoäng
Gymnasiegemensamma1250
Engelska 5100
Engelska 6100
Historia 1b100
Idrott & hälsa 1100
Matematik 1b100
Matematik 2b100
Naturkunskap 1b100
Religionskunskap 150
Samhällskunskap 1b100
Samhällskunskap 2100
Svenska 1100
Svenska 2100
Svenska 3100
Programgemensamma350
Företagsekonomi 1100
Moderna språk100
Privatjuridik100
Psykologi 150
Inriktning300
Entrepenörskap & företagande100
Företagsekonomi 2100
Matematik 3b100
Programfördjupningar300
Affärsjuridik100
Ledarskap & organisation100
Marknadsföring100
Individuellt val200
Gymnasiearbete100
Summa2500

Johan berättar mer om Ekonomiprogrammet och våra profiler

Gå en rundvandring hos oss!

Titta in hos oss och möt några av våra elever och lärare.

Elevhälsan

Elevhälsan arbetar för att vi ska få en lugn och trygg miljö på skolan som främjar lusten att lära och utvecklas.

Läxhjälp och extra stöd

Lärarna finns till hands för att stötta dig på bästa sätt, och alla våra lärare erbjuder handledning och studieverkstad utöver ordinarie lektionstid.

Intresseanmälan

Undrar du över något? Fyll i dina uppgifter, så tar vi kontakt med dig inom kort.

“Jag trivs på skolan eftersom jag kan vara mig själv. Vi har bra och engagerade lärare som hjälper oss att nå våra mål med studierna.”

Mohammed Zacka

Läxhjälp och stöd som ökar dina möjligheter

Elevhälsan verkar för lugn och trygghet

Våra lärare engagerar sig i din utveckling