Samhäll

Vill du få en inblick i hur människor och samhället fungerar och fördjupa dig i olika samhällsfrågor? Då är Gymnasieakademins samhällsprogram helt rätt för dig!

Om samhällsprogrammet

Programmet ger dig en bred språngbräda till vidare studier för att bli t.ex. psykolog, kriminolog, polis, journalist eller socionom. Vi erbjuder inriktningarna samhällsvetenskap och beteendevetenskap.

Att läsa samhällsprogrammet hos oss innebär att du fördjupar dig i ämnesområden som samhällskunskap, historia, psykologi och sociologi.

På samhällsprogrammet har vi praktiska moment i form av studiebesök till exempelvis Landsarkivet i Göteborg där du får ta del av gamla brottsutredningar och utreda så kallade Cold Cases. Dessutom får du kontinuerligt debattera för att förstå samhällsfrågor på ett mer nyanserat plan. Att läsa det samhällsvetenskapliga programmet ger dig en bred bas att stå på inför dina eftergymnasiala studier.

Inriktningar samhäll

Samhäll

Beteendevetenskap/Kriminologi

Samhäll

Samhäll/Globala studier

Våra övriga program

“Jag läser Handels och får en bra blandning av teoretiska och praktiska ämnen. Skolan erbjuder även något alldeles speciellt för handelselever, nämligen utlandspraktik i 7 veckor i årskurs 3”

Julia HanssonInterior Decorator
Besök oss online

Ta en virituell rundtur och möt några av våra elever och lärare

Ta mig dit!
Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter, så kontaktar vi dig

Intresseanmälan