Skip to main content
Nyheter

Företagare, investerare och månadens säljare: Jacob jagar drömmen genom Gymnasieakademin

Möt Jacob Rindeborg, eleven som använder sin tid på Försäljnings- och serviceprogrammet så bra han kan för att nå sina mål – vilket gett tydliga resultat. Jacob har redan fått jobb genom sin praktikplats, blivit utsedd till månadens säljare och byggt upp ett skjortföretag från grunden.

Med sitt driv och upplägget på Försäljnings- och serviceprogrammet är Jacob redan på god väg mot sina drömmar. Han har redan fått jobb genom praktiken (APL) på Volt i Nordstan. Efter två månader i butiken där han visade framfötterna, var noggrann och positiv blev han erbjuden anställning. Spola fram till april och Jacob sitter på utmärkelsen Månadens säljare i hela region syd.

Eget skjortföretag

Men intresset för sälj, handel och mode stannar inte där. Tillsammans med en kompis har han byggt upp ett skjortföretag från grunden. Efter mycket planering, design, utvecklande av plattformar och en hemsida samt många möten med leverantörer från Italien och Portugal har killarna en helt färdig produktionskedja. Men de väntar åtminstone till 2024 med lanseringen. Anledningen stavas ”världsläget”. På grund av den rådande situationen i världen vill de vänta för att bättre tajma in marknaden.

– Oavsett vilka projekt jag kommer driva i framtiden har Gymnasieakademin hjälpt mig en lång bit på vägen. Jag har fått värdefulla färdigheter inom att sälja på olika sätt, bygga handelsplattformar och hantera kommunikation med olika fabriker och leverantörer och så vidare.

Att utbildningen gått i linje med Jacobs dröm är alltså ett stort plus.

– Jag har länge varit intresserad av venture capital (investering i och uppbyggnad av olika företag för att skapa tillväxt och vinst, reds. anm.). Så nu passar jag på att lära mig så mycket som möjligt, utmana mig själv så mycket som möjligt och hitta projekt värda att investera tid och kapital i. Samtidigt har jag alltid möjlighet att läsa vidare om jag vill det – trots att jag går ett ”yrkesprogram”.

Gillar Gymnasieakademins koncept

Men om vi vänder blicken från Jacobs framtid, och i stället fokuserar på hans nutid – vad är det då som gör att han trivs med sina skoldagar?

– Förutom möjligheterna med APL gillar jag framför allt att vi har lektioner på en timme, och sedan raster på 10 minuter. Under dagen har vi också en längre rast på 50 minuter. Upplägget med lite kortare lektioner gör att du kan fokusera under hela lektionen, och dagarna blir inte för utdragna.

Det är tydligt att Jacob är en driven och motiverad elev, och det enkla men effektiva framgångsreceptet vill han även dela med andra som hoppas på att få jobb genom praktiken:

– Du måste visa att du vill vara just där och presentera dig själv med charm och tydlighet. Jag har inte missat en enda dag på praktiken under hela tvåan, utan har gått dit med ett leende och positiv inställning. Jag har gjort mitt bästa oavsett vilken uppgift det än är, skulle jag gå med soporna så skulle jag göra det så snabbt som möjligt och så vidare. Det tror jag är det viktigaste: du bör ha en positiv attityd och alltid försöka ditt bästa.

Det här är Jacob

Namn: Jacob Rindeborg
Ålder: 17 år
Program: Försäljnings- och serviceprogrammet
Dröm efter gymnasiet: Jobba med venture capital

Vill du också ta steget närmare din dröm på Gymnasieakademin. Lämna en intresseanmälan här!